PU Gietvloer

Bruizt is dé specialist in PU gietvloeren. Wil je ook zo’n prachtige strakke designvloer? bespreek vrijvblijvend de mogelijkheden

 • PASSIE VOOR INTERIEUR
 • BETROUWBARE PARTNER
 • KWALITEIT
 • NOA GECERTIFICEERD
 • TEVREDEN KLANT
WIJ ZIJN BRUIZT: PASSIE VOOR INTERIEURBETROUWBARE PARTNERKWALITEITNOA GECERTIFICEERDTEVREDEN KLANT
Home / Gietvloeren / PU Gietvloer

Voor een PU gietvloer kom je naar Bruizt

Een PU gietvloer is een strakke designvloer gemaakt van polyurethaan. Het wordt ook wel een kunststof gietvloer genoemd omdat de bestanddelen uit aardolie worden vervaardigd. De vloeibare laag van een PU gietvloer wordt opgegoten en egaliseert vanzelf. Op die manier krijg je een mooie strakke vloer die geheel naadloos is. Het materiaal is sterk, elastisch en is ook scheuroverbruggend, waardoor het ook zeer geschikt is voor nieuwbouwwoningen en vloerverwarming.

Bij Bruizt brengen wij niet alleen op vakkundige wijze je nieuwe PU gietvloer aan, maar adviseren we je ook over de verdere styling en afwerking van je interieur. Topkwaliteit en vakmanschap staan bij ons voorop.

PU Gietvloer vloerverwarming

Heb je vragen?

Stel ze aan onze adviseurs

%%tb-image-alt-text%%
Mark
%%tb-image-alt-text%%
Jasper

Bel naar 030-202 74 83

offerte afspraak
 • 100% vloeistofdicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geschikt voor keuken en badkamer
 • Voelt warm en comfortabel
 • Egale en naadloze kunststofvloer
 • Flexibel en scheur overbruggend
 • UV bestendig
 • Werkt geluiddempend
 • Geschikt voor vloerverwarming

Wil je een mooie betonlook PU gietvloer?

Dit doen we door twee kleuren te mengen tijdens het gietproces en smeren deze op een ambachtelijke manier in elkaar over. Het kiezen van de juiste kleuren is belangrijk om toch een warme en natuurlijke uitstraling te geven aan een PU gietvloer. Daarom heeft Bruizt een ruime collectie samengesteld van de mooiste kleuren. Zit de juiste kleur voor jou er niet bij dan maken we graag een voorbeeld staaltje van de door jou gekozen kleursamenstelling.

Voordelen van een PU gietvloer van Bruizt:

 • egale en naadloze polyurethaan vloer
 • flexibel en scheuroverbruggend
 • 100% vloeistofdicht en geschikt voor een badkamer
 • geschikt voor vloerverwarming
 • voelt warm en comfortabel aan

Is een PU gietvloer niet krasgevoelig?

In het verleden stonden PU gietvloeren bekend als krasgevoelig, maar de laatste jaren is de PU dermate doorontwikkeld dat dit niet meer het geval is. Bruizt heeft zelfs een superbase polyurethaan gietvloer die een derde sterker en taaier is dan de meeste softe varianten gietvloeren. Onze superbase gietvloeren zijn zelfs geschikt voor kantoorpanden of andere zakelijke ruimtes en kunnen dus tegen een stootje. Toch is het altijd aan te raden om vilten te plaatsen onder stoelen, omdat daar wel krasjes kunnen ontstaan. Maar dit geldt natuurlijk ook voor andere vloertypen. Ook zijn onze gietvloeren allemaal UV bestending en verkleuren dus niet door zonlicht.

Wat kost een polyurethaan gietvloer?

Materiaalkeuze en de laagopbouw zijn zeer bepalend voor zowel de kwaliteit als de prijs van een polyurethaan gietvloer. Een correct uitgevoerde vloer kost minimaal 4 á 5 werkdagen om te vervaardigen. Daarbij wordt een primer aangebracht, een epoxy basislaag, een polyurethaan gietlaag van ten minste een paar millimeter en vervolgens wordt de vloer twee keer voorzien van een PU laklaag. Als de lagen niet correct en in de juiste dikte aangebracht worden, dan doet dat afbreuk aan de kwaliteit. Sommige aanbieders weten zo de prijs te drukken: minder werk en minder materiaal vertaalt zich in een lagere prijs en mindere kwaliteit.

Maar bij Bruizt weet je zeker dat de kwaliteit van je nieuwe gietvloer gewaarborgd is en alles wordt vervaardigd volgens de richtlijnen van de fabrikant. Onze prijs van een PU gietvloer ligt tussen de 80 en 120 euro per vierkante meter. We maken een vloer van topkwaliteit voor een eerlijke prijs!

Kleuren

We kunnen in feite alle RAL kleuren voor je maken. Ook kun je kiezen uit een prachtige lijn uni kleuren PU gietvloeren die we presenteren in onze showroom. Maar echt bijzonder is onze unieke collectie blends, waarbij we twee kleuren mengen tot een schitterende betonlook. Als klant van Bruizt mag je natuurlijk onze stalen lenen zodat je de kleuren bij de lichtinval van jouw woning kunt bekijken.

PU gietvloer vs Beton ciré vs microcement en Corestone

Hieronder een vergelijkingstabel voor de diverse gietvloeren.

Type vloerDuurzaamWaterdichtStructuurHardheidFlexibiliteitSlijtvastKrasvastDiktePrijs
PU gietvloer55133422-4mm€95 – 125
Beton ciré54431433-5mm€85 – 119
Microcement 55342444-5mm€85 – 120
Corestone vloer55551555-7mm€100 – 135
Scores 1 (laagst) – 5 (hoogst)

Wij zijn bruizt

 • PASSIE VOOR INTERIEUR
 • BETROUWBARE PARTNER
 • KWALITEIT
 • NOA GECERTIFICEERD
 • TEVREDEN KLANT

Your interior is our gallery

PU gietvloer

Vakmanschap

Bruizt heeft een vast team van vloerenleggers die zeer ervaren zijn in het vervaardigen van PU gietvloeren, woonbeton en beton ciré vloeren. Ze werken netjes en professioneel en bovendien zijn ze ook nog eens servicegericht. De uitvoerder komt vooraf bij je langs op inspectie om samen de conditie van de (dek)vloer te beoordelen zodat tijdens het legproces de kwaliteit gewaarborgd kan worden en er geen verrassingen meer zijn als de specialisten starten.

Enthousiast over onze PU gietvloeren?

Wil je een prachtige nieuwe PU gietvloer vloer in je nieuwe woning? Neem dan eens contact met ons op. Wij heten je graag welkom in onze showroom waar we onze vloeren en overige producten aan je kunnen presenteren! Het aanvragen van een vrijblijvende offerte is ook mogelijk.

WIL JIJ OOK EEN pu gietvloer VAN BRUIZT?

Vraag dan vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan!

inspiratie opdoen?

Bruizt heeft al bij veel tevreden klanten in Nederland PU gietvloeren aangebracht. Bekijk onze uitgevoerde projecten en laat je inspireren!

Je bent ook van harte welkom in onze showroom zodat je onze materialen zelf kunt bekijken en al je vragen kunt stellen aan één van onze adviseurs.