Beton Cire

Met beton cire creëer je een modern, trendy en stijlvol interieur. Het is geschikt voor o.a. vloeren, wanden, badkamers, trappen en keukens. Ontvang snel een vrijblijvende prijsopgave.

Home / Beton Ciré

Wat is beton cire?

Een interieur met beton cire is hip, trendy en heeft een luxe uitstraling. Maar wat is beton ciré en waar kan het worden toegepast?  Het materiaal is een betonstuc die je onder meer kunt gebruiken op vloeren, wanden, trappen en badkamers.

Op deze pagina laten we je zien wat de mogelijkheden zijn, en vertellen we je waarom het zo geschikt is om je interieur mee te verfraaien. Beton cire heeft grote voordelen ten opzichte van andere wand- en vloerafwerkingen.

Kies je toepassing

Bruizt is specialist in gietvloeren, beton cire vloeren en andere betonstuc toepassingen voor woningen. Klik op de foto’s om de pagina over dat product te bezoeken. Je vindt op deze pagina’s meer informatie en voorbeeldfoto’s van door ons uitgevoerde projecten. Wij ontvangen je graag in onze showroom in Utrecht om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken. 

Beton cire toepassingen

Betonlook stucwerk is een afwerking die zeer stijlvol, modern en sterk is en prachtig staat bij iedere inrichting. De robuuste uitstraling van beton geeft een gevoel van luxe en comfort. Daarnaast is het materiaal is zeer sterk en slijtvast, en staat bekend om het schoonmaakgemak. Het beton ciré van Bruizt is geschikt woonruimtes en kantoren. Ook maken wij betonlook badkamers en beton cire keukens.

Door onze unieke formule is ons beton ciré van nature waterafstotend en daardoor geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. Het kan op zowel wanden, als vloeren en in douches worden aangebracht. Ook wastafels en trappen kunnen er van voorzien worden.

Hoe voelt het aan?

In tegenstelling tot industrieel beton, voelt beton cire niet koud aan en is het daardoor zeer geschikt om op vloeren en wanden in een woning aan te brengen. Afhankelijk van jouw eigen design wensen, wordt het materiaal ruw opgeschuurd of helemaal glad gemaakt. Je krijgt zo precies de uitstraling die past bij jouw interieur. Wij adviseren je graag over de mogelijke designs, kleuren en topcoatings. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Of maak een afspraak in de showroom. Wij laten je graag voorbeelden en toepassingen in het echt zien.

Waarom is beton cire zo gewild?

Deze afwerking is helemaal hip en trendy tegenwoordig. Dat komt vooral door de uitstraling die beton ciré heeft en de mate waarin je het design helemaal zelf kunt bepalen. Daarnaast hebben wij een unieke formule toegevoegd aan onze beton ciré, waardoor jouw vloer, beton ciré muur, badkamer  of beton ciré trap waterafstotend en vochtbestendig wordt.

Perfect voor ieder interieur

Betonstuc geeft jouw woning precies de uitstraling die je zelf binnen jouw interieur in gedachten heeft. Kies je voor modern of klassiek? Of voor voor een moderne industriële uitstraling? Bruizt is een specialist en wij maken jouw vloer, wand of beton cire badkamer precies zoals je dat wilt! Zo kun je jarenlang genieten van een stijlvolle vloer of wand die waterafstotend, slijtvast én makkelijk te onderhouden is.

Waar komt beton cire vandaan?

Beton cire, ook wel bekend als woonbeton of betonstuc, is een betonstuc dat uit Frankrijk is overgewaaid. Het is een decoratief beton dat geschikt is voor vloeren, wanden en vochtige ruimtes zoals badkamers. Het combineert de uitstraling van beton met comfort: het is makkelijk schoon te houden, en voelt warm aan. En omdat het ambachtelijk met de hand op de muur wordt aangebracht, creëer je hiermee prachtige wanden met een unieke betonlook.

beton ciré kleuren

Waarom is beton ciré van Bruizt zo bijzonder?

De formule die wij gebruiken om ons betonstuc te maken, is uniek. Deze formule zorgt ervoor dat het waterafstotend wordt. En dat is een groot voordeel: hierdoor kun je het ook gebruiken voor jouw badkamer, het toilet of bijvoorbeeld als achterwand in de keuken. Naast vochtbestendigheid, is onze betonstuc ook krasbestendig en slijtvast. Door de topcoating die we aanbrengen ben je verzekerd van jarenlang woonplezier.

Eindeloos veel kleuren

Beton ciré is in veel verschillende kleuren beschikbaar, waardoor er voor iedere woning en interieur stijl wel een passende kleur te vinden is. Van allerlei grijstinten, tot pistache en blauw. De mogelijkheden zijn eindeloos! Tijdens de installatie  wordt de structuur van het oppervlak bepaald.

Wat zijn de voordelen van beton cire?

1. Makkelijk te onderhouden en goed schoon te maken
In een huis wordt geleefd. Je wilt dus een vloer en wandafwerking die makkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Kies dan voor beton cire!

2. Beton cire is wateraftotend
Een ander voordeel van dit materiaal is dat het waterdicht is en tevens niet glad wordt. Onze betonstuc is dan zeer ook geschikt om de wanden of vloeren van badkamer of de keuken mee af te werken. Door de speciale coating wordt de vloer ook niet glad. Wel zo veilig!

3. Niet krasgevoelig
Met beton ciré heb je geen last meer van lelijke krassen. Door deze eigenschap kan het zelfs op de trap aangebracht worden! Beton cire is dus zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren. Ook voor zakelijke toepassingen is het zeer geschikt. Je ziet het steeds meer terug  in kantoren, restaurants en winkels. Bekijk onze voorbeeldprojecten om te zien wat er allemaal mogelijk is en laat je inspireren!

4. Geen last van vieze voegen
Dankzij de naadloze afwerking is beton ciré makkelijk schoon te maken met een natte doek. Doordat je geen naden hebt, behoren vieze voegen of vochtprobemen tot het verleden. Je vloeren en muren blijven jaar na jaar schoon en mooi.

6. Geschikt voor vloerverwarming
Ons beton cire is zeer geschikt voor vloerverwarming. Wist je dat wij ook de installatie hiervan doen? Zo heb je één aanspreekpunt voor het gehele project. Wel zo makkelijk met het oog op service en garantie.

5. Beton cire is in vele kleuren beschikbaar
Nog een voordeel van beton cire van Bruizt is dat het in geel veel kleuren verkrijgbaar is. De mortel wordt op kleur gebracht door het toevoegen van pigment. Veelal zijn de grijstinten populair vanwege de strakke en stoere betonlook maar er zijn veel verschillende kleuren mogelijk. Hierdoor is ons betonook stucwerk écht geschikt voor ieder interieur!

7. Dunne lagen
Beton ciré wordt in dunne lagen van 1-3 mm aangebracht. Daardoor wordt de vloer niet veel hoger, waardoor vervelende klusjes zoals het aanpassen van drempels niet nodig zijn. Ook kan het hierdoor op houten trappen worden aangebracht.

8. Gewoon over de tegels heen te leggen
Beton ciré kan in veel gevallen gewoon over bestaand tegelwerk worden aangebracht. De ondergrond moet natuurlijk wel goed vastzitten en redelijk egaal zijn. Soms is enig voorwerk/uitvlakwerk hiervoor nodig.

Nadelen beton cire

Heeft beton cire ook nadelen?

1. Werkzaamheden nemen relatief veel tijd in beslag
Het aanbrengen van betonstuc is vakwerk. Zoals eerder beschreven bestaat het materiaal uit meerdere lagen. Bij het aanbrengen moet je wachten tot een laag droog is voordat je verder kunt met de volgende laag. Hierdoor kunnen de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen dan wanneer je kiest voor een ander type vloer- of wandafwerking.

2. Luxe afwerking, hoger prijssegment
Waneer je kiest voor een beton ciré afwerking voor je vloer en je wanden, kies je voor luxe en design. Hierdoor kunnen de prijzen wat hoger liggen dan voor andere vloeren of wandafwerking. Je ziet dit prijsverschil wel duidelijk terug in de uitstraling, duurzaamheid en kwaliteit. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan en ontvang van ons snel een scherp aanbod.

Inspiratie opdoen?

Bruizt heeft veel ervaring met het aanbrengen van beton ciré. Zo heeft Bruizt bij familie Nielsen uit Amsterdam de muren in de woonkamer een prachtige betonlook gegeven. Bekijk onze projecten pagina voor foto’s van door ons uitgevoerde projecten van badkamers tot gietvloeren laat je inspireren!

Wil je ook beton cire in jouw woning?

Ben je benieuwd of onze wand- en vloerafwerkingen ook in jouw woning aangebracht kan worden? Of heb je vragen over de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag! Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom! Onze adviseurs denken graag met je mee over de toepassing van beton cire in jouw woning.

Eigenschappen

 • Microcement verrijkt met hars
 • Robuust en natuurlijke tekening
 • Waterdicht en slijtvast

Voordelen beton cire

 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Wij zijn bruizt

 • Passie voor interieur
 • Betrouwbare partner
 • Kwaliteit
 • NOA gecertificeerd
 • Tevreden klant