Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een unieke en sterke gietvloer met een natuurlijke uitstraling. Bij ons vind je gegarandeerd de perfecte vloer voor jouw woning. 

Home / Gietvloeren / Cementgebonden Gietvloer

Cementgebonden gietvloer van Bruizt

Een cementgebonden gietvloer van Bruizt oogt natuurlijk en warm en heeft tegelijkertijd dezelfde uitstraling als gepolierd beton. Het is een vloer op een basis van cement en speciaal bedoeld als dekvloer. Het resultaat is een strakke vloer met een levendige beton-uitstraling. Onze vloeren zijn bovendien eenvoudig te onderhouden. Deze gietvloeren zijn ook bekend als minerale gietvloer, woonbeton of betonlook gietvloer.

cementgebonden gietvloer in de kleur grijs

Bruizt Cementgebonden gietvloer

Eigenschappen

 • Water, mineralen en cement
 • Natuurlijke uitstraling
 • Beperkt waterafstotend
 • Licht vlekgevoelig
 • Krasbestendig en slijtvast
 • Geschikt voor vloerverwarming

Bruizt Cementgebonden gietvloer

Voordelen

 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Sterke vloer kan tegen hoge drukbelasting
cementgebonden gietvloer van Bruizt
wat is een cementgebonden gietvloer?

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden gietvloer van Bruizt is een vloer die bestaat uit een basislaag plus een cementlaag en één of meerdere beschermende lak- of waslagen. De vloer wordt naadloos gegoten en met de hand uitgevlakt. De vloer laat gelijkenissen zien met een gepolierde betonvloer. Dit soort vloeren worden daarom ook wel design betonvloeren, woonbeton of gietbetonvloeren genoemd. Naast cementgebonden vind je bij ons ook PU gietvloeren.

Een cementgebonden gietvloer is eigenlijk geen echte gietvloer omdat het geen volledig zelfnivellerende vloer is. In de praktijk wordt deze vloer toch een gietvloer genoemd. Dit zorgt soms voor wat verwarring.
Voordelen van een cementgebonden gietvloer zijn:

 • Chique betonlook / authentiek karakter
 • Naadloos karakter / onderhoudsvriendelijk
 • Goede kleurvastheid
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Slijtvast

Welke ondergrond is geschikt?

De ondervloer moet vlak en vormvast zijn. Een ondergrond die bestaat uit zandcement is geschikt voor het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer. Tegelondergronden hebben een voorbehandeling nodig. Een epoxyprimer zorgt ervoor dat de nieuwe vloer goed hecht op de betegelde ondergrond. Ook is het schuren van de ondergrond noodzakelijk voor een goede hechting van de gietvloer. Een cementgebonden gietvloer is niet geschikt voor badkamers. Daarvoor bieden we beton ciré vloeren aan.

Welke kleuren zijn er?

Een cementgebonden gietvloer is leverbaar in natuurlijke kleuren. Voornamelijk grijs- en zandkleuren zijn beschikbaar. Maar we kunnen iedere kleur op maat voor je maken. Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op.

De werkwijze voor het installeren van een cementgebonden gietvloer

Het kant en klare cement wordt in één keer aangebracht. Bij levering is het al klaar om te gieten, dus er kan meteen begonnen worden. De eerste laag moet goed drogen. Daarna wordt er geschuurd. Dit proces en de wijze van schuren is afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Na het schuren worden nog een of twee beschermlagen aangebracht, die ervoor zorgen dat de vloer water- en vuilafstotend wordt gemaakt. Daarna moet de vloer een aantal dagen drogen. Meestal betreft dit twee dagen. Al met al duurt het een week voordat de vloer in gebruik genomen mag worden.

Onderhoud van een gietvloer

Het onderhoud van een gietvloer is vergelijkbaar met het onderhouden van een parketvloer. Eventuele krasjes die toch zijn opgelopen zijn met een onderhoudsolie eenvoudig weg te werken. Een nieuwe topcoating kan na verloop van tijd altijd worden aangebracht om de levensduur van je vloer te verlengen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Het schoonmaken van een cementgebonden gietvloer is gemakkelijk. Met een zachte stofzuiger borstel en een sopje houd je de vloer gemakkelijk schoon. Het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen wordt sterk afgeraden. Hiermee tast je de toplaag van je vloer aan.

Prijs van een cementgebonden gietvloer

De prijs van een cementgebonden gietvloer hangt af van meerdere dingen; onder andere is de oppervlakte belangrijk. Daarnaast kijken we ook naar de hoeken, randen en de wijze waarop we bij de vloer kunnen om te werken. Onze prijzen van cementgebonden gietvloeren liggen tussen 85 en 120 euro per vierkante meter.

Vrijblijvende offerte

Wil je een prijs op maat voor je nieuwe vloer? Of ben je benieuwd wat het kost om je hele woning af te laten werken door Bruizt? Naast gietvloeren zijn wij ook gespecialiseerd in het ambacht van beton ciré wat vele toepassingen kent. Vraag hier dan je offerte aan, of neem contact met ons op.

Advies over cementgebonden gietvloeren

Wil je onze cementgebonden gietvloeren bekijken? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden en de materiaalsoorten die wij aanbieden? Maak dan gerust een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. We luisteren graag naar je woonwensen en adviseren je graag over de mogelijkheden in jouw woonsituatie!

Wij zijn bruizt

 • Passie voor interieur
 • Betrouwbare partner
 • Kwaliteit
 • NOA gecertificeerd
 • Tevreden klant