Microcement vloer


Een microcement vloer heeft een natuurlijke uitstraling en past perfect in een stijlvol interieur. Heb je ook je oog op deze hoogwaardige vloer laten vallen?

 • PASSIE VOOR INTERIEUR
 • BETROUWBARE PARTNER
 • KWALITEIT
 • NOA GECERTIFICEERD
 • TEVREDEN KLANT
WIJ ZIJN BRUIZT: PASSIE VOOR INTERIEURBETROUWBARE PARTNERKWALITEITNOA GECERTIFICEERDTEVREDEN KLANT
Home / Microcement vloer

Een hoogwaardige microcement vloer

Op zoek naar een waterdichte betonvloer met een natuurlijke uitstraling? Dan is een microcement vloer een goed alternatief voor woonbeton.

Voordelen en eigenschappen

Omdat woonbeton of een cementgebonden gietvloer van nature poreus is en dus niet waterdicht is, wordt er steeds vaker gekozen voor vloer van microcement. Microcement is namelijk een hybride systeem; een combinatie van cementgebonden materialen en kunsthars. Daarbij ontleent Microcement eigenschappen van gietvloeren zoals de waterdichtheid. Op die manier kunnen er geen vlekken komen in je vloer, wat bij woonbeton wel voorkomt.

Wat is microcement?

Microcement is een gespaande decoratieve betonlook afwerking die geheel ambachtelijk wordt aangebracht. Door cement te mengen met kunsthars en minerale pigmenten krijgt de vloer of wand een mooie natuurlijke betonlook. Het systeem wordt in lagen opgebouwd. Deze lagen bestaan uit verschillende diktes en worden met een spaan aangebracht. Omdat de laatste afwerklagen vrij dun zijn worden de poriën bijna in zijn geheel dichtgesmeerd waardoor de vloer of wand waterdicht is.

Dit in tegenstelling tot woonbeton waarbij deze poriën open blijven.

Zodoende is Microcement het ideale afwerk product voor op een keukenvloer of voor op wanden in de badkamer.

Heb je vragen?

Stel ze aan onze adviseurs

%%tb-image-alt-text%%
Soraya
%%tb-image-alt-text%%
Alex

Bel naar 030-202 74 83

offerte afspraak
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Onderhoudsvriendelijk en duurzaam
 • Microcement verrijkt met hars
 • Robuust en natuurlijke tekening
 • Waterdicht en slijtvast

Wat is het verschil tussen microcement en beton ciré?

Beton ciré heeft een grote naamsbekendheid gekregen omdat dit product al ruim 10 jaar beschikbaar is op de Nederlandse markt. Beton ciré is van oorsprong een frans product met een iets andere samenstelling dan microcement.

Microcement staat in Spanje of Italië bekend als Microcemento en is al decennia lang in ontwikkeling en wordt zelfs toegepast in zwembaden. Er worden zelfs buitenterrassen van gemaakt.

Nog onderhoudsvriendelijker

Microcement is in Nederland (nog) minder bekend bij het grote publiek, maar maakt een flinke opmars. Dit komt omdat het enkele voordelen biedt ten opzicht van de traditionele Franse beton ciré. Zo is microcement minder poreus waardoor het minder afhankelijk is van het laksysteem. Zodoende is microcement onderhoudsvriendelijker. Beton ciré wordt namelijk vaker afgelakt en moet ook frequenter weer worden onderhouden.

Beton ciré en microcement producten zijn in ‘look & feel’ wel heel vergelijkbaar! Voor een leek is het verschil bijna niet te zien. In de showroom van Bruizt laten we graag de verschillen zien. We bieden namelijk zowel microcement  als beton ciré vloeren en kunnen goed adviseren over welke keuzes je hierin kunt maken.

Eigen productie microcement vloeren

Bruizt heeft zijn eigen lijn en productie microcement en bieden een product van zeer hoge kwaliteit. We zijn in Nederland misschien wel dé specialist op het gebiedt microcement en beton ciré en zijn daar ontzettend trots op. Zo kunnen we je ook voorzien van wandafwerking en maatwerk meubelen met microcement. Wil je een keukenblad of een hele keukenopstelling bewerkt met microcement? Ook dat kunnen we namelijk maken voor je.

Microcement vs Beton ciré vs PU gietvloer en Corestone

Hieronder een vergelijkingstabel voor de diverse gietvloeren.

Type vloerDuurzaamWaterdichtStructuurHardheidFlexibiliteitSlijtvastKrasvastDiktePrijs
Microcement55342444-5mm€85 – 120
Beton ciré54431433-5mm€85 – 119
PU gietvloer 55133422-4mm€95 – 125
Corestone vloer55551555-7mm€100 – 135
Scores 1 (laagst) – 5 (hoogst)

Wij zijn bruizt

 • PASSIE VOOR INTERIEUR
 • BETROUWBARE PARTNER
 • KWALITEIT
 • NOA GECERTIFICEERD
 • TEVREDEN KLANT

Your interior is our gallery

Prijzen nieuwe microcement vloer

Wat kost een microcement vloer precies? Je kunt uitgaan van een  prijs tussen de € 90* en € 130* per m².  We maken graag geheel vrijblijvend een gericht voorstel voor je die van jou situatie uitgaat. Hierin nemen we bijvoorbeeld mee hoe groot je woning is, in hoeveel ruimtes je microcement wilt, hoe groot deze ruimtes zijn en voor welke kleur je kiest.

*De prijs van een microcement vloer kan veranderen door ontwikkelingen in de markt. Neem voor actuele prijzen contact met ons op of maak een showroomafspraak.

Bezoek onze showroom

Wil je meer weten over onze betonlook vloeren? Maak dan nu een afspraak in onze showroom iun Utrecht. Je kunt dan ons microcement en de verschillende kleuren met eigen ogen bekijken.

Onze adviseurs weten alles van onze materialen en toepassingen en denken graag met je mee! Dat gaat verder dan alleen een nieuwe microcement vloer. Wij kunnen je hele woninginrichting tot in de puntjes verzorgen. Van stalen deuren, tot keukens en meuebels geheel op maat. Wij hebben een passie voor interieur!

WIL JIJ OOK EEN UNIEK DESIGN INTERIEUR VAN BRUIZT?

Vraag dan vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan!

inspiratie opdoen?

We kunnen ons voorstellen dat je niet direct weet hoe en waar je beton in jouw interieur zou willen terugzien. Wij hebben ruime ervaring met het aanbrengen van beton ciré, je kan op onze projecten pagina een aantal van deze toepassingen terugzien. Wil je inspiratie opdoen? Bekijk dan onze projecten!