Gietvloer in de badkamer

Een gietvloer in de badkamer is niet alleen stijlvol maar ook praktisch en onderhoudsvriendelijk.

 • PASSIE VOOR INTERIEUR
 • BETROUWBARE PARTNER
 • KWALITEIT
 • NOA GECERTIFICEERD
 • TEVREDEN KLANT
WIJ ZIJN BRUIZT: PASSIE VOOR INTERIEURBETROUWBARE PARTNERKWALITEITNOA GECERTIFICEERDTEVREDEN KLANT
Home / Gietvloeren / Gietvloer in de badkamer

Wil je een gietvloer in de badkamer?

Ga je de badkamer verbouwen en ben je fan van een moderne, strakke inrichting die toch warm aanvoelt? Dan raden we je bij Bruizt een gietvloer in de badkamer aan. Daarmee krijg je een onderhoudsvriendelijke vloer die tegelijkertijd erg stijlvol is. En je werkt de badkamer er strak en modern mee af, waardoor je met de rest van de inrichting nog alle kanten op kan. 

Al onze gietvloeren zijn 100% waterdicht. Dat maakt ze natuurlijk erg geschikt voor gebruik in de badkamer. Tel daarbij op dat de vloer lekker warm en comfortabel aanvoelt, en je snapt waarom een gietvloer in de badkamer een goede keuze is. 

PU gietvloeren in de badkamer

Er zijn verschillende soorten gietvloeren om in woningen toe te passen. Bij Bruizt leveren we twee soorten. De PU gietvloer en woonbeton. De laatste ken je misschien ook wel onder de naam cementgebonden gietvloer. Bij deze vloer is de gietlaag van echt beton. Dat maakt dat de vloer poreus is en niet waterdicht. Voor gebruik in de badkamer is woonbeton dus geen optie. 

Voor een gietvloer in de badkamer heb je een 100% waterdichte vloer nodig. Een PU gietvloer is van kunststof, waardoor het water afstoot en het vocht niet in de vloer trekt. Daarmee is het uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Bovendien is een PU gietvloer egaal en naadloos. In een vlekgevoelige ruimte als de badkamer, is dat natuurlijk ideaal. 

Eigenschappen van een gietvloer

Een PU gietvloer is een sterke en elastische vloer van polyurethaan. We noemen het ook wel een kunststof vloer omdat ze de bestanddelen uit aardolie vervaardigen. Een gietvloer bevestigen we als toplaag op de bestaande dekvloer. 

Bij een PU gietvloer gieten we een vloeibare laag op de dekvloer, waarna de vloer zichzelf egaliseert. Zo krijg je een gietvloer in de badkamer die mooi strak en helemaal naadloos is. Uiteraard kan je de vloer ook op de rest van de verdieping laten aanbrengen, waardoor een mooi geheel ontstaat. 

Heb je vragen?

Stel ze aan onze adviseurs

%%tb-image-alt-text%%
Soraya
%%tb-image-alt-text%%
Alex

Bel naar 030-202 74 83

offerte afspraak
 • 100% vloeistofdicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Voelt warm en comfortabel
 • Egale en naadloze kunststofvloer
 • Flexibel en scheur overbruggend
 • UV bestendig
 • Werkt geluiddempend
 • Geschikt voor vloerverwarming

De voordelen van een gietvloer in de badkamer

Er zijn meerdere redenen waarom een gietvloer in de badkamer een goede keuze is. De 100% waterdichtheid noemden we hierboven al en is waarschijnlijk de belangrijkste. Maar er zijn nog meer voordelen. Een compleet overzicht vind je hieronder;

 • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch schoon

Een gietvloer is naadloos. Daardoor is het niet nodig om voegen en kiertjes schoon te maken. En kan hier ook geen vuil in ophopen. Meer dan een swiffer, vloerwisser en schoonmaakmiddel of stoomreiniger heb je niet nodig om de vloer hygiënisch schoon te maken. 

 • Flexibel en scheuroverbruggend

Heb je een nieuwbouwwoning? Dan is een gietvloer in de badkamer zeker een goede keuze. Doordat de vloer flexibel en scheuroverbruggend is, is die bestand tegen werking in de dekvloer, wat bij een nieuwbouwwoning nog vaak voorkomt. 

 • Uv-bestendig

De gietvloeren van Bruizt zijn allemaal uv-bestendig. Daardoor verkleuren ze niet en blijven ze lang mooi. 

 • Geschikt voor vloerverwarming 

Een gietvloer voelt warm en comfortabel aan, wat in de badkamer natuurlijk erg prettig is. Daarnaast is het zeer geschikt voor vloerverwarming. Dat is vooral op een koude winterochtend lekker warm. Daarnaast is vloerverwarming vaak zuiniger in verbruik dan gewone radiatoren. 

De lijst met voordelen is lang, maar zitten er eigenlijk ook nadelen aan een gietvloer? Om eerlijk te zijn maar heel weinig. Het is wel een vloer die je niet zelf kan leggen. Ook het leggen duurt met 4 à 5 dagen wat langer dan bij de meeste andere vloeren. Daarnaast betaal je er wat meer voor, omdat het een bewerkelijke vloer is die specialisten met de hand aanleggen. Tot slot moet de ondervloer in de badkamer geschikt zijn voor het aanbrengen van de vloer. 

Wij zijn bruizt

 • PASSIE VOOR INTERIEUR
 • BETROUWBARE PARTNER
 • KWALITEIT
 • NOA GECERTIFICEERD
 • TEVREDEN KLANT

Your interior is our gallery

Wat kost een gietvloer?

De kosten van een gietvloer in de badkamer hangen nauw samen met de kwaliteit. Om een mooi eindresultaat te garanderen, brengen we de vloer in meerdere lagen aan. We beginnen met een primer, gevolgd door een epoxy basislaag en een polyurethaan gietlaag van minstens een paar millimeter. Daarna volgt de afwerking met twee keer een PU laklaag. Daarvoor kom je tot een prijs voor je gietvloer in de badkamer tussen de 90 en 130 euro per vierkante meter. Daarmee heb je een vloer van de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs. 

Enthousiast over een gietvloer in de badkamer?

Ben je eruit en wil je in jouw badkamer een gietvloer laten leggen? Dan gaan we bij Bruizt graag voor je aan de slag. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of plan een afspraak in voor een bezoek aan onze showroom. Heb je eerst nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag! 

WIL JIJ OOK EEN UNIEK DESIGN INTERIEUR VAN BRUIZT?

Vraag dan vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan!

inspiratie opdoen?

We kunnen ons voorstellen dat je niet direct weet hoe en waar je beton in jouw interieur zou willen terugzien. Wij hebben ruime ervaring met het aanbrengen van beton ciré, je kan op onze projecten pagina een aantal van deze toepassingen terugzien. Wil je inspiratie opdoen? Bekijk dan onze projecten!