Beton ciré in de badkamer is dé woontrend van het moment. Het is niet alleen stijlvol en chique, maar met het naadloze design ook makkelijk schoon te maken. En heel fijn, nooit meer vieze voegen! Wat wel heel belangrijk is, is het gebruik van de juiste materialen, het volledig laag systeem en een goede kwaliteit beton ciré. Bruizt gaat altijd voor de beste kwaliteit. Dit zijn de stappen die we nemen voor het opbouwen van een beton ciré badkamer waar je jarenlang van kunt genieten.

Aquastuc

Stap 1 van het laagsysteem is het aanbrengen van een goede kwaliteit aquastuc. Dit is de perfecte ondergrond voor het aanbrengen van beton ciré. Je kunt de betonstuc niet op gips ondergronden aanbrengen. Deze ondergronden zijn niet sterk genoeg en bieden niet de perfecte hechting die je wilt. Als er al tegels hangen, die goed vastzitten en in een goede staat zijn, kunnen we daarover heen stuken. Dat scheelt weer een hoop tijd en kosten. Daarnaast plaatsen we hoeksperen/stucstops waar nodig en plaatsen we kinband voor extra waterdichtheid.

Lichtgrijze beton ciré badkamer met wit bad, zwarte elementen en een witte visgraat tegel vloer

Cementgebonden beton ciré

Er zijn veel verschillende merken en materialen beton ciré op de markt. Hoe weet je nu wat het beste is om te gebruiken in de badkamer? Beton ciré op basis van kalk, gezien het poreuze karakter, adviseren we niet te gebruiken in de badkamer. Bij Bruizt werken we alleen met cementgebonden beton ciré. In de badkamer geven wij er de voorkeur aan om een extra fijne, gladde beton ciré te plaatsen die nog meer gericht is op waterdichtheid en door het fijne karakter makkelijker schoon te maken is.

Lichtgrijze beton ciré wand met een witte wasbak en zwarte kranen

6 laags systeem

Als het stukwerk droog is, brengen we een primer aan op de wand voor een goede hechting. Deze droogt vrij vlot. En nu is het tijd voor de eerste laag beton cire, je basis laag. De eerste laag moet goed drogen voordat we het gaan schuren. Vervolgens brengen we een tweede laag beton cire aan, ook wel een schraaplaag. Ook deze laag heeft voldoende droogtijd nodig en moet geschuurd worden. We gebruiken maar 1 kleurpigment, maar door de verschillende lagen en het schuren ontstaan en mooie kleurscharkeringen. Nu zijn we aangekomen bij de laatste lagen. We brengen eerst een sealer aan en vervolgens 2 laklagen. Tussen de laklagen moet voldoende droogtijd zitten. In eventuele nisjes en koven is het verstandig om minimaal 3 laklagen aan te brengen. Het totale laag systeem is 4-7 mm dik.

De douchevloer

Op de douchevloer adviseren we geen beton ciré te plaatsen, maar een mooie design douchebak van Bette of een PU-gietvloer van Bruizt. Mocht je het toch graag op de douchevloer willen, dan moet er een afloop zijn van ten minste 1 centimeter per m2, een drain die niet verbonden met de wand en de douchevloer moet jaarlijks gelakt worden. Soraya en Robbert hebben gekozen voor een visgraat look tegel.

Lichtgrijze beton ciré douchewanden met witte visgraat tegel op de douchevloer

In het gaas

Bij nieuwbouwwoningen zetten we de wanden ten behoeve van eventuele scheurvorming in het wapeningsgaas. Mochten we het nodig achten, doen we het natuurlijk ook bij bestaande woningen.

Kitten op kleur

Het is belangrijk om alle naden te voorzien van een goede kwaliteit siliconenkit. Wij pakken dit graag voor onze klanten op. Bruizt heeft een samenwerking met een professionele kitter, die zowel de beton als het sanitair kan afkitten. We kitten af op kleur, dus we zullen de mooist aansluitende kleur kiezen voor bij het beton ciré.

Ook je meubel met beton ciré

Ook je badkamer meubel kun je laten bewerken met beton cire. Je hebt niet alleen een mooi en uniek design meubel, het maakt de ruimte ook openlijker en ruimer.

Lichtgrijs beton ciré badkamer meubel met groene handdoeken en zwarte accessoires

Onderhoud

We hebben een aantal tips voor het onderhouden van de badkamer.

  1. Reinig de wanden en de vloer alleen met PH-neutrale schoonmaakmiddelen.
  2. Je ontvangt van ons bij oplevering een Super Reiniger.
  3. Geen chemicaliën gebruiken.
  4. Om de circa 3 jaar, ligt aan het verbruik, adviseren we de wanden opnieuw te lakken. De natte cellen adviseren we jaarlijks te voorzien van een nieuwe laklaag.                                                                                                                                                                  Lichtgrijze beton ciré wand met een zwarte lamp en handdoeken houder