Woonkamer met beton ciré vloer in de kleur Cream.

Weer verliefd op je huis

Vt wonen, weer verliefd op je huis is een van onze favoriete woonprogramma’s. We waren dan ook super enthousiast toen we de kans kregen om een gezin te verrassen met een nieuwe betonvloer. Zondag 21 oktober was het tijd voor de uitzending!

Tijd voor een make-over

Na 17 jaar was het tijd voor Olaf en  Monique om hun woonkamer een complete make-over te geven. Het koppel uit Purmerend vond het belangrijk dat de kids tijdens het opgroeien lekker konden spelen in de woonkamer. Maar nu de kinderen ouder zijn geworden en het speelgoed de benedenverdieping heeft verlaten, was de tijd aangebroken voor een volwassen interieur. En wie beter dan Vt wonen styliste Fietje om de woonkamer van Olaf en Monique om te toveren. Tijdens de meeting met Fietje gaf Olaf aan dat hij een betonvloer zeker ziet zitten. Monique aan de andere kant houdt van romantische elementen en vindt zachte kleuren mooi. Hoe kun je beide woonwensen laten uitkomen? Inderdaad, met een beton cire vloer! Het is een echte ambachtelijke, industriële vloer, maar door de combinatie met een kleed, kussentjes en een zachte kleur beton cire vloer oogt de ruimte warm en klus.

Dag oude tegelvloer

De ondergrond voor het plaatsen van een beton cire vloer is cruciaal voor een goed resultaat. Een zandcement of een anhydriet dekvloer is natuurlijk een goede basis. Maar wist je dat je niet altijd je bestaande vloer hoeft te verwijderen? Als de tegels of de plavuizen goed vastzitten en in goede staat zijn, kan de vloer blijven liggen. Dat scheelt weer kosten en er hoeft niks gesloopt te worden. Altijd fijn! Op locatie zullen we eerst checken of de tegels of plavuizen in goede staat zijn. En dan is het tijd voor de eerste stap, het egaliseren van de ondervloer. Over een bestaande tegelvloer brengen we een laag van circa 5 a 6 mm aan. Het is belangrijk dat de voegen niet meer zichtbaar zijn. Een egaline laag is een strakke en vlakke basis waar we de beton cire in diverse stappen op aanbrengen. In totaal zijn we 4 a 5 dagen bezig en brengen we 6 lagen aan.

Weer verliefd op je huis

Na dagen zwoegen is daar dan eindelijk het eindresultaat! De woonkamer en keuken van het koppel uit Purmerend is niet meer te herkennen. De oude tegelvloer is vervangen voor een beton cire vloer van ons eigen label, uitgevoerd in de kleur Cream. Onze vloer geleidt goed en is nog geen centimeter hoog, dus de vloerverwarming komt er nog goed doorheen.

Complimenten voor styliste Fietje voor de prachtige styling! Onze betonstuc vloer is mooi gecombineerd met warme elementen en zachte kleuren, wat goed aansluit aan de woonwensen van Monique en Olaf. We wensen het gezin heel veel woonplezier met hun nieuwe beton cire vloer. Tijd voor een nieuwe vloer? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Waarom een beton cire vloer?

Waarom moet je kiezen voor een beton cire vloer van Bruizt?

  • Waterdichte garantie, dus ook geschikt voor in de badkamer
  • Elke vloer heeft een uniek design
  • Werkt goed in combinatie met vloerverwarming
  • Een tijdloos en modern design
  • Beton cire heeft een ambachtelijke en industriële look
  • Bruizt levert kleuradvies en geeft altijd de beste service
  • Beton cire is Uv-bestendig
  • Sterk, slijtvast en makkelijk schoon te houden

Ook dit kan met beton cire

Het toevoegen van beton aan je interieur, is de trend van nu. Betonnen accessoires, tafels van beton en betonlook lampen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Bij Bruizt maken we niet alleen betonlook vloeren, je bent bij ons ook aan het juiste adres voor een beton cire wand, trap, aanrechtblad of een volledige badkamer. De look van beton is modern, stoer en tijdloos. En het industriële karakter van beton is makkelijk en leuk te combineren met warme en zachte elementen, dus in ieder woondesign is er ruimte voor beton.