Tot voorheen zag je PU-gietvloeren vooral in het bedrijfsleven voorbij komen. Met het strakke, tijdloze en moderne design is het een perfecte vloer voor op elk kantoor. En dan zijn de gietvloeren ook nog waterdicht, naadloos en onderhoudsvriendelijk. Met deze fijne eigenschappen is het voor ons dan ook geen verrassing dat de gietvloer nu ook een echte woontrend aan het worden is. Of je nu houdt van een moderne inrichting of juist gek bent op een landelijk design een gietvloer past overal bij.

Druk bezig met de voorbereidingen.

Alle kleuren van de regenboog

Wist je dat een gietvloer in elke RAL of NCS kleur te maken is? Wij adviseren voor een gemêleerde variant te gaan, ook wel bekend als een blend. Dan bestaat je gietvloer uit twee kleuren en dit geeft je vloer een meer levend gevoel. Heb je de vloer het liefst zo strak mogelijk dan raden we aan voor een uni kleur te gaan.

Glitters & vlokjes

Het is een uitdagende keuze, maar je kunt zelfs glitters of vlokjes aan je gietvloer toe te voegen. Naast het type design kun je ook bepalen hoeveel procent van de vloer je wilt bedolven.

PU-gietvloer met een vlokken design.

Waterdicht betekent waterdicht

Bij Bruizt kun je rekenen op een PU-gietvloer die 100% waterdicht is. Dit betekent dat de gietvloer zelfs in de doucheruimte gelegd kan worden.

Een kleurvaste vloer

Je hebt natuurlijk verschillende kwaliteiten gietvloeren. De ene gietvloer is aromatisch, deze kost wat minder maar zal eerder verkleuren. En dan heb je nog een alifatische gietvloer. Deze gietvloeren zijn UV-bestendig en zullen niet verkleuren. Bij Bruizt gaan we altijd voor de beste kwaliteit en daarom zijn al onze gietvloeren UV-bestendig.

Hoe houd ik mijn gietvloer langer mooi?

Voor het langer mooi houden van je vloer adviseren we het volgende:

  • Een goede droogloop mat plaatsen
  • Viltjes onder je meubels
  • Op te passen met rubber onder kleden/matten/wieltjes
  • PH-neutrale artikelen gebruiken voor het schoonmaken, denk aan een eco sopje/groene zeep
  • Geen chemicaliën op je vloer gebruiken
  • Swifferen en een stoomreiniger zijn ook fijne manieren om je gietvloer te reinigen
  • Zwarte vlekjes zo snel mogelijk verwijderen

Je ontvangt van Bruizt een lijst met onderhoud punten. En mocht je de gang ook mee willen nemen, dan ontvang je van ons een droogloopmat.

Tijd voor onderhoud

Ook het onderhoud kan Bruizt voor je oppakken:

  • De vloer laten opschuren en opnieuw aflakken. Zichtbare krasjes zijn dan verdwenen en je gietvloer is weer als nieuw.
  • Mocht er een plekje zijn die gerepareerd dient te worden, dan zal Bruizt dat herstellen. We kunnen de vloer vervolgens op kleur aflakken (uni kleur). Je hebt dan een nieuwe gietvloer zonder dat je het volledige laag systeem moet toepassen.

Een betonlook gietvloer

Wil je graag een gietvloer, maar dan met beton uitstraling dan een cementgebonden gietvloer iets voor jou! Op de volgende pagina kun je daar meer over leze