Gietvloer in de woonkamer

BIJ BRUIZT VIND JE DE PERFECTE GIETVLOER VOOR in de woonkamer. MET OF ZONDER VLOERVERWARMING. WIJ REGELEN HET PROJECT VAN A TOT Z.

 • PASSIE VOOR INTERIEUR
 • BETROUWBARE PARTNER
 • KWALITEIT
 • NOA GECERTIFICEERD
 • TEVREDEN KLANT
WIJ ZIJN BRUIZT: PASSIE VOOR INTERIEURBETROUWBARE PARTNERKWALITEITNOA GECERTIFICEERDTEVREDEN KLANT
Home / Gietvloeren / Gietvloer in de woonkamer

Gietvloer in de woonkamer 

Zoek je een nieuwe woonkamervloer die zowel stijlvol als praktisch en onderhoudsvriendelijk is? Kies dan voor een gietvloer in de woonkamer van Bruizt. Daarmee krijg je een vloer die in veel verschillende interieurs goed tot zijn recht komt. Omschrijf je jouw woonstijl als modern, industrieel of toch klassiek? Een gietvloer gaat moeiteloos op in de rest van je interieur en biedt nog veel mogelijkheden als het om decoreren gaat. Daarmee is het een ideale basis voor de woonkamer. De vloer is strak en modern, maar voelt toch warm aan. Als je daar geen jaren plezier van hebt? 

Gietvloer vloerverwarming

Heb je vragen?

Stel ze aan onze adviseurs

%%tb-image-alt-text%%
Mark
%%tb-image-alt-text%%
Jasper

Bel naar 030-202 74 83

offerte afspraak
 • 100% vloeistofdicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Voelt warm en comfortabel
 • Egale en naadloze kunststofvloer
 • Flexibel en scheur overbruggend
 • UV bestendig
 • Werkt geluiddempend
 • Geschikt voor vloerverwarming

Verschillende soorten gietvloeren 

Overweeg je om een gietvloer in de woonkamer te laten leggen? Dan heb je keuze uit 3 verschillende soorten;

 • PU-gietvloeren (polyurethaan of kunststof gietvloer)
  PU-gietvloeren zijn van kunststof. Daardoor zijn ze zacht en zeer flexibel. Ze zijn 100% waterdicht, wat goed van pas komt als je de vloer door wilt leggen in de keuken. Een PU gietvloer voelt warm en comfortabel aan, maar is wel wat krasgevoeliger. Hierdoor is er ook wat meer onderhoud nodig. 
 • Woonbeton, ook wel bekend onder de naam cementgebonden gietvloer 
  Bij woonbeton, of een cementgebonden gietvloer, is de gietlaag van echt beton. Dat zorgt ervoor dat de vloer heel sterk en slijtvast is. Ook krijg je met woonbeton die echte robuuste betonlook. Bij woonbeton moet je er wel rekening mee houden dat gietbeton van nature poreus is. Daardoor ontstaan er bij spanning soms kleine krimpscheurtjes. 
 • Corestone-vloeren
  Een Coreston-vloer heeft dezelfde robuuste betonlook als woonbeton, maar is ook waterdicht. Bij het doorleggen van de vloer in de keuken, is een Corestone-vloer daarom een goed alternatief. Daarnaast is dit type gietvloer ijzersterk en bestand tegen een stootje. Een ideale keuze als de gietvloer in de woonkamer zo nu en dan heel wat te verduren krijgt. 

Eigenschappen van een gietvloer

Ben je er na bovenstaande nog niet uit welke gietvloer in jouw woonkamer het beste past? Dan vertellen we je graag nog iets meer over de eigenschappen van de verschillende vloeren. 

Bij de keuze voor een PU-gietvloer ga je voor een sterke en elastische vloer van polyurethaan die in alle RAL-kleuren te krijgen is. Soms verwijzen we naar de vloer als kunststofvloer, omdat we de bestanddelen uit aardolie vervaardigen. Het mooie aan een PU-gietvloer is de egalisatie na het aanbrengen van de vloeibare laag op de dekvloer. Dat gaat namelijk helemaal vanzelf. Daardoor krijg je een gietvloer in de woonkamer die helemaal egaal en naadloos is. Daarnaast is de vloer ook nog uv-bestendig, geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming. 

Woonbeton, of de cementgebonden gietvloer, bestaat uit water, mineralen en cement. Door pigmenten toe te voegen, geven we de vloer de kleur naar keuze. Een cementgebonden gietvloer heeft een natuurlijke betonlook, maar is wel maar beperkt waterafstotend. Leg je de gietvloer vanaf de woonkamer door naar de keuken, dan moet je daar wel voorzichtig zijn met water. Woonbeton is ook wat vlekgevoelig, maar wel krasbestendig en slijtvast. Daarnaast is de vloer ook geschikt voor vloerverwarming. 

Ben je op zoek naar een echt ijzersterke gietvloer voor in de woonkamer die tegen een stootje kan? Dan is een Corestone-gietvloer de juiste keuze. Deze betonlook vloer is de sterkste die er is. Dat komt omdat de samenstelling anders is dan cement en water. Een Corestone-gietvloer is eigenlijk een epoxy gietvloer, die we veel toepassen in bedrijven en garages. Door 2 natuurlijke kleuren te mengen en daar quart-zand aan toe te voegen, krijg je de natuurlijke betonuitstraling. De vloer is slijtvast, vloeistofdicht, naadloos, makkelijk schoon te houden en geschikt voor vloerverwarming. 

Wij zijn bruizt

 • PASSIE VOOR INTERIEUR
 • BETROUWBARE PARTNER
 • KWALITEIT
 • NOA GECERTIFICEERD
 • TEVREDEN KLANT

Your interior is our gallery

De voor- en nadelen van een gietvloer in de woonkamer

Er zijn meerdere redenen waarom een gietvloer in de woonkamer een goede keuze is. Met een gietvloer kies je voor een strakke, moderne basis, waardoor de vloer makkelijk met verschillende woonstijlen te combineren is. Dat betekent ook dat een gietvloer prima kan blijven liggen als je de woonkamer een keer met andere meubels, accessoires of kleuren wilt inrichten. Het is een investering waar je heel erg lang plezier van hebt. 

En een gietvloer heeft nog veel meer voordelen. Een compleet overzicht vind je hieronder;

 • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch schoon

Iedereen heeft graag een schoon huis. Met een gietvloer is dat nóg makkelijker. Doordat de vloer naadloos is, is het niet nodig om voegen en kiertjes schoon te maken. En kan hier ook geen vuil tussen gaan zitten. Regelmatig stofzuigen met een zachte borstel en dweilen met een mild schoonmaakmiddel is het enige dat je moet doen om de vloer hygiënisch schoon te houden. 

 • Flexibel en scheuroverbruggend

Betrek je een nieuwbouwwoning? Dan is vooral een PU-gietvloer voor de woonkamer een goede keuze. Bij een nieuwbouwwoning is er vaak nog wat sprake van werking in de dekvloer. Doordat een PU-gietvloer zo flexibel is, is deze goed tegen de werking bestand. Ook de Corestone-gietvloer kan door de basis van epoxy goed tegen werking van de dekvloer. Woonbeton is iets gevoeliger voor spanning, waardoor soms kleine scheurtjes in de vloer ontstaan. 

 • Uv-bestendig

Alle gietvloeren van Bruizt zijn uv-bestendig. Daardoor verkleuren ze niet en blijven ze langer mooi. 

 • Geschikt voor vloerverwarming 

De 3 gietvloeren zijn door hun minimale dikte allemaal zeer geschikt voor vloerverwarming. Heb je nog geen vloerverwarming in je woning? Dan leggen we dat bij Bruizt ook graag voor je aan. Zo heb je één aanspreekpunt voor je hele project.

PU gietvloer

Wat kost een gietvloer?

De kosten van een gietvloer in de woonkamer hangen af van verschillende factoren. Hoe groot is het oppervlak waar de vloer moet komen? En hoeveel randen en hoeken zijn er in de woning? Daarnaast kijken we ook nog naar de manier waarop we de vloer opleveren. 

De verschillende gietvloeren brengen we altijd in meerdere lagen aan, wat natuurlijk ook van invloed is op de prijs. Het is een proces dat wat langer duurt en alleen echte specialisten zijn goed genoeg om de klus te klaren. Daarmee komen we op een prijs van 79 tot 120 euro per vierkante meter. Een eerlijke prijs voor de kwaliteit die we bieden. 

Enthousiast over een gietvloer in de woonkamer?

Ben je eruit en wil je in jouw woonkamer een gietvloer laten leggen? Een PU gietvloer, woonbeton of een Corestone-vloer?  Dan gaan we bij Bruizt graag voor je aan de slag. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of plan een afspraak in voor een bezoek aan onze showroom. Heb je eerst nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag! 

WIL JIJ OOK EEN UNIEK DESIGN INTERIEUR VAN BRUIZT?

Vraag dan vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan!

inspiratie opdoen?

We kunnen ons voorstellen dat je niet direct weet hoe en waar je beton in jouw interieur zou willen terugzien. Wij hebben ruime ervaring met het aanbrengen van beton ciré, je kan op onze projecten pagina een aantal van deze toepassingen terugzien. Wil je inspiratie opdoen? Bekijk dan onze projecten!