Gietvloer nieuwbouw

BIJ BRUIZT VIND JE DE PERFECTE GIETVLOER VOOR nieuwbouw. MET OF ZONDER VLOERVERWARMING. WIJ REGELEN HET PROJECT VAN A TOT Z.

 • PASSIE VOOR INTERIEUR
 • BETROUWBARE PARTNER
 • KWALITEIT
 • NOA GECERTIFICEERD
 • TEVREDEN KLANT
WIJ ZIJN BRUIZT: PASSIE VOOR INTERIEURBETROUWBARE PARTNERKWALITEITNOA GECERTIFICEERDTEVREDEN KLANT
Home / Gietvloeren / Gietvloer nieuwbouw

Gietvloer voor nieuwbouw: de perfecte basis voor je nieuwe huis 

Gietvloer nieuwbouw? De ideale vloer voor je nieuwbouw huis. Nadat je hebt getekend voor een nieuwbouw woning kom je in korte tijd voor keuzes te staan. Hoe ga je de woning inrichten? Welke keuzes maak je voor je keuken, woonkamer, badkamer of slaapkamer? Welke vloer is geschikt voor welke ruimte en welke kleuren combineren samen?

Bij Bruizt ervaren we dat een gietvloer in nieuwbouw populair is. Met een gietvloer kies je voor een duurzame en strakke designvloer die de perfecte basis is voor de rest van je interieur. De gietvloeren zijn bovendien naadloos en onderhoudsvriendelijk.  

Gietvloer vloerverwarming

Heb je vragen?

Stel ze aan onze adviseurs

%%tb-image-alt-text%%
Mark
%%tb-image-alt-text%%
Jasper

Bel naar 030-202 74 83

offerte afspraak
 • 100% vloeistofdicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Voelt warm en comfortabel
 • Egale en naadloze kunststofvloer
 • Flexibel en scheur overbruggend
 • UV bestendig
 • Werkt geluiddempend
 • Geschikt voor vloerverwarming

Populariteit van een gietvloer bij nieuwbouw

De laatste jaren zien we bij Bruizt dat de populariteit van een gietvloer bij nieuwbouw steeds meer toeneemt. Dat heeft veel te maken met de warme en luxe uitstraling van de vloer. Het is een designvloer die meteen sfeer geeft aan je woning. Daarnaast is de een gietvloer de ideale geleider voor de vloerverwarming. 

Bij een gietvloer kies je voor een strakke designvloer die zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Dat komt door het naadloze design van de vloer, wat zorgt voor eenheid in je interieur. Zeker als je de gietvloer door laat lopen in de keuken, gang en toilet. Of op de bovenverdieping op de gang, slaapkamers en badkamers. Zo houd je jouw nieuwbouwwoning lekker ruimtelijk.

VEEL KEUZEMOGELIJKHEDEN

Het fijne aan een gietvloer bij nieuwbouw is dat je veel keuzemogelijkheden hebt. Bij Bruizt hebben we 3 verschillende soorten gietvloeren. 

Allereerst zijn er de PU-gietvloeren. Deze kunststof vloeren zijn zacht en daardoor zeer flexibel. Ze voelen warm en comfortabel aan, zeker als je ze combineert met vloerverwarming. Een manier van verwarmen die we in veel nieuwbouwwoningen terugzien. Een PU-gietvloer heeft als fijne eigenschap dat de vloer 100% waterdicht is. Daardoor is de vloer ook zeer geschikt voor badkamers en leg je hem zonder problemen door in de keuken. 

Een ander type gietvloer geschikt voor nieuwbouwhuizen is woonbeton. Woonbeton noemen we ook wel een cementgebonden gietvloer. Voor deze vloer kies je als een robuuste betonlook past bij je woonstijl en interieur. De gietlaag van deze vloer is namelijk van echt beton, en dat zie je! Daarnaast zorgt het ervoor dat de vloer sterk en slijtvast is. Houd er bij woonbeton wel rekening mee dat gietbeton van nature poreus is. Daardoor is de vloer niet waterdicht en ontstaan er bij spanning soms kleine krimpscheurtjes in de vloer.

Wil je de robuuste look van woonbeton, maar de gietvloer wel in de badkamer en keuken kunnen leggen? Dan kies je wellicht voor een Microcement vloer of een Corestone vloer. Deze typen gietvloeren zijn net zo waterdicht als een PU-gietvloer alleen hebben ze dan het het uiterlijk van woonbeton vloer. Deze vloeren bestaan zijn als het ware hybride systemen die deels uit cement en deels uit kunsthars bestaan. Dat zorgt dat deze vloeren robuust ogen en aanvoelen. Ze zijn ijzersterk en waterdicht is en kunnen tegen een stootje kan. Een ideale keuze voor nieuwbouwwoningen, omdat het een vloer is die jarenlang mooi blijft. 

Wij zijn bruizt

 • PASSIE VOOR INTERIEUR
 • BETROUWBARE PARTNER
 • KWALITEIT
 • NOA GECERTIFICEERD
 • TEVREDEN KLANT

Your interior is our gallery

De voordelen van een gietvloer in een nieuwbouwhuis

Er zijn meerdere redenen waarom een gietvloer bij nieuwbouween goede keuze is. De warme en luxe uitstraling noemden we hierboven al. Net als de ruimtelijkheid en eenheid in je interieur. Maar er zijn nog meer voordelen. Een compleet overzicht vind je hieronder: 

 • Geschikt voor vloerverwarming 

In veel nieuwbouwhuizen ligt vloerverwarming. Een zeer energie-efficiënte manier om je woning te verwarmen. Het is vaak zuiniger in verbruik dan gewone radiatoren. Vooral als je het combineert met een vloer die de warmte optimaal doorlaat. Dat is bij een gietvloer zeker het geval. Daarnaast voelt een gietvloer door de vloerverwarming snel warm en comfortabel aan. Zelfs op koude winterdagen heb je nog heerlijk warme voeten. 

Let op: bij een gietvloer en nieuwbouw is het wel belangrijk om een stookprotocol te volgen om de kans op scheuren aanzienlijk te verkleinen. Bij Bruizt vertellen we je daar graag meer over.  

 • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch schoon

Dat een gietvloer naadloos is, heeft meer voordelen dan alleen een ruimtelijk effect. Het zorgt er ook voor dat de vloer heel onderhoudsvriendelijk is. Voegen en kiertjes hoef je niet schoon te maken, en vuil kan zich hierin niet ophopen. Dat maakt dat het hygiënisch schoonmaken van de vloer een simpel klusje is. Meer dan een swiffer, vloerwisser en schoonmaakmiddel of stoomreiniger heb je niet nodig.

 • Flexibel en scheuroverbruggend

Heb je een nieuwbouwwoning? Dan is een gietvloer zeker een goede keuze. Een gietvloer is flexibel en scheuroverbruggend. Hierdoor is de vloer bestand tegen de werking van een dekvloer, wat gebeurt omdat een nieuwbouwwoning nog moet zetten. Je hoeft met een gietvloer dus niet bang te zijn dat de vloer gaat scheuren omdat je woning nog in beweging is. 

 • Uv-bestendig

De gietvloeren van Bruizt zijn allemaal uv-bestendig. Daardoor verkleuren ze niet en blijven ze lang mooi. 

NAdelen gietvloer nieuwbouw

De lijst met voordelen is lang, maar zitten er eigenlijk ook nadelen aan de combinatie gietvloer en nieuwbouw? Bij Bruizt durven we best te zeggen dat het er maar heel weinig zijn. Wat we wel kunnen bedenken, is dat het een vloer is die je niet zelf kan leggen. 

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat we zo’n 4 à 5 dagen bezig zijn om de vloer aan te brengen. Dat duurt langer dan bij andere vloeren, maar bij nieuwbouw is het vaak goed in te plannen tijdens alle andere werkzaamheden. Als we bij Bruizt beneden bezig zijn met de vloer, is het wel mogelijk om boven te klussen, en andersom. 

Een gietvloer is een bewerkelijke vloer die onze specialisten met de hand aanleggen. Daar betaal je wat meer voor. Je krijgt er wel een kwalitatief zeer goede vloer voor terug waar je jarenlang plezier van hebt. 

PU gietvloer

Wat kost een gietvloer bij nieuwbouw?

Wat je betaalt voor een gietvloer in je nieuwbouwhuis, hangt van meerdere factoren af. Hoe groot is de ruimte waar de vloer moet komen? En hoeveel randen en hoeken zijn er in de nieuwbouwwoning? Daarnaast kijken we ook nog naar de manier waarop we de vloer opleveren. 

We brengen de verschillende gietvloeren altijd in meerdere lagen aan. Dat heeft invloed op de prijs. Alleen echte specialisten zijn goed genoeg om een gietvloer te leggen en zijn daar meerdere dagen mee bezig. Daarom komen we op een prijs die uiteenloopt van 79 tot 120 euro per vierkante meter. Een eerlijke prijs voor de kwaliteit die we bieden. 

Enthousiast over een gietvloer in je nieuwbouwhuis?

Ben je eruit en wil je in jouw nieuwbouwwoning een gietvloer laten leggen? Een PU-gietvloer, woonbeton of een Corestone-vloer? Dan gaan we bij Bruizt graag voor je aan de slag. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan of plan een afspraak in voor een bezoek aan onze showroom. Heb je eerst nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag! 

WIL JIJ OOK EEN UNIEK DESIGN INTERIEUR VAN BRUIZT?

Vraag dan vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan!

inspiratie opdoen?

We kunnen ons voorstellen dat je niet direct weet hoe en waar je beton in jouw interieur zou willen terugzien. Wij hebben ruime ervaring met het aanbrengen van beton ciré, je kan op onze projecten pagina een aantal van deze toepassingen terugzien. Wil je inspiratie opdoen? Bekijk dan onze projecten!