Is het tijd om je huidige trap een stoere en ambachtelijke make-over te geven? Kies dan voor een beton cire trap van Bruizt. In slechts een paar dagen geven wij je trap een unieke look.

Wat is beton cire?

Beton cire is een decoratief beton voor badkamers, wanden, vloeren en trappen. De betonstuc is zelfs op je aanrechtblad te plaatsen. Doordat het product volledig gestuukt wordt aangebracht, krijg je een unieke en ambachtelijke look. Ondanks het stoere karakter geeft het een warme en natuurlijke look. Bij Bruizt werken we met een beton cire van hoogwaardige kwaliteit en plaatsen we alle lagen die nodig zijn voor een perfect resultaat. Beton cire is in vele kleuren verkrijgbaar. We denken graag mee over de kleurkeuze.

Uniek en stoer design

Voordat we gaan beginnen met de beton cire plaatsen is het belangrijk dat we de trap gaan afplakken. Bruizt doet dit met hoogwaardig kwaliteit tape. Als alles netjes is afgeplakt, zetten we de treden in de primer. Dit product zorgt voor een goede hechting. Als de primer droog is, brengen we de eerste laag beton cire aan. Dit zal ongeveer 1,5 mm hoog zijn. Als de betonstuc droog is, gaan we het opschuren. We plaatsen altijd een tweede laag beton cire en ook deze wordt helemaal glad en vlak geschuurd. Je hebt een uniek en stoer design trap, maar door het schuren voelt het zacht en glad aan. De beton cire die wij gebruiken is van nature waterdicht en met de twee laklagen die wij aanbrengen ook bestand tegen vlekken. Aan het verre einde van de dag mag je met je sokken op de trap lopen indien dit nodig is. Wel zo fijn! We zijn afhankelijk van de type trap en de hoeveelheid treden 3 a 4 dagen bezig.

Detail foto beton cire trap

Waarom een betonstuc trap?

  • Sterk
  • Slijtvast
  • Waterdicht
  • Makkelijk schoon te maken
  • Uniek design
  • Stoere, maar warme look

Betonstuc trap in de kleur grijs

Een open trap

We plaatsen beton cire op zowel een gesloten als open trap. Een open trap kost meer tijd om aan te brengen, om die reden ligt de prijs daarvoor hoger. We kunnen de betonstuc op een strakke en vlakke trap aanbrengen. Heeft er eerst vloerbedekking op gezeten, dan is het belangrijk dat er geen lijmresten meer op de trap zitten. De lijmresten kunnen het eindresultaat van de beton cire treden beïnvloeden. Er kan bijvoorbeeld kleurverschil optreden.

Nieuwbouw en beton cire

In een nieuwbouw woning zit natuurlijk veel werking. Het is daarom uitermate belangrijk dat het huis eerst uitgewerkt is voordat wij de beton cire trap plaatsen. We adviseren 3 a 4 maanden te wachten. Naast eventuele krimpscheurtjes doen we dit ook vanwege het bouwstof dat nog in de woning aanwezig is. De trap lakken we minimaal twee keer af en rondvliegend stof kan onder de lak terecht komen. Een schoon, uitgewerkt en stofvrij huis is de perfecte omgeving voor de plaatsing.

Grijze beton cire trap

Zo blijf je trap langer mooi

  • Gebruik PH-neutraal vriendelijke schoonmaakmiddelen.
  • Plaats een goede droogloopmat zodat zand en steentjes bij de mat blijven.
  • Een zachte stofzuigerborstelkop gebruiken tijdens het stofzuigen.