De keuken wordt ook wel het hart van je huis genoemd. En voor goede reden. De keuken is de laatste tijd uitgegroeid van een ruimte om te koken, naar een plek om met een gezellig gezelschap samen te zijn. Ook het interieur van de keuken is veel belangrijker geworden. We zien vooral veel hout en beton elementen terugkomen in het design. Voor een sterk, vloeistofdicht en design betonlook werkblad en keukenvloer staat Bruizt voor je klaar.

Beton cire geeft een uniek design

Beton cire is een decoratief beton voor badkamers, wanden, vloeren en trappen. De betonstuc is zelfs geschikt voor op je aanrechtblad. Doordat het product volledig gestuukt wordt aangebracht, krijg je een unieke en ambachtelijke look. Ondanks het stoere karakter geeft het een warme en natuurlijke uitstraling. Bij Bruizt werken we met een beton cire van hoogwaardige kwaliteit en plaatsen we alle lagen die nodig zijn voor een perfect resultaat. Beton cire is in vele kleuren verkrijgbaar. We denken graag mee over de kleurkeuze.

Waarom een beton cire keukenvloer?

  • De beton cire die wij gebruiken heeft geen openstaande poriën en is daarom van zichzelf vloeistofdicht.
  • We lakken de vloer en het aanrechtblad goed af, waardoor het bestand is tegen eventuele vlekken.
  • Je krijgt een uniek en ambachtelijk design.
  • De beton cire vloer is UV-bestendig.
  • Beton cire is krasbestendig.
  • Makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Detail foto lichtgrijze beton cire vloer in een woonkeuken.

Kleuradvies op maat

Beton cire is in vele kleuren verkrijgbaar. Bij Bruizt helpen we je graag met het maken van de kleurkeuze. We plannen daar graag een moment voor in bij ons in de showroom. Voor het maken van de juiste kleur kan het fijn zijn om bijvoorbeeld de stalen van het keukenblad of de kastjes mee te nemen. Maar ook accessoires kun je meenemen. Je kunt onze kleurstalen natuurlijk ook lenen om het thuis te bekijken. Lichtinval kan een belangrijke factor zijn voor de kleurkeuze en dit is in elke keuken weer anders.

Nieuwe beton ciré kleurstalen van bovenaf gefofografeerd.

2 vloeren 1 klap

Elizabeth en Aswin hebben hun beton cire keukenvloer laten aansluiten op een houten vloer. Een mooie combinatie die we vaker voorbij zien komen. Hoe krijg je een perfecte aansluiting? Ten eerste is het belangrijk voor ons om te weten hoe hoog de houten vloer is. Dan weten wij hoe hoog we moeten egaliseren om tot een gelijke aansluiting te komen. Beton cire heeft een totale hoogte van 2 mm. Is je houten vloer 16 mm, dan egaliseren wij tot 14mm hoogte. Tegen de houten vloer plaatsen een aluminium stripje. Dit maakt een handige stucstop, maar geeft ook een mooie aansluiting tussen beide vloeren.

Lichtgrijze beton cire vloer met een houten keuken en houten vloer aansluiting

Een betonlook werkblad

Een betonlook keukenblad is een echte trend! Je hebt een chique en stoer werkblad waar je jarenlang van kunt genieten. We brengen het beton cire in stappen van 5 lagen aan, waar we in totaal ongeveer 3 dagen mee bezig zijn. De betonstuc wordt volledig met de spaan aangebracht. Dit maakt het een uniek design. De kookplaat dient verwijderd te worden, maar we kunnen wel eventueel tegen de wasbak aan werken. Het werkblad dient jaarlijks voorzien te worden van een nieuwe laklaag.

Beton ciré in de keuken

Jarenlang woonplezier

Om de vloer lang mooi te houden, adviseren we de volgende onderhoudstips.

  • Ten eerste is het belangrijk alleen PH-neutraal vriendelijke artikelen te gebruiken, denk aan ecologische sop of groene zeep. Bij oplevering ontvang je van ons een fles Super Reiniger.
  • Daarnaast zijn viltjes onder je meubels belangrijk. Bij oplevering van de vloer ontvang je van ons 2 rollen vilt, waar je zelf op maat gemaakte viltjes van kunt maken.
  • We adviseren tevens een goede droogloopmat te plaatsen, om zand (dat als schuurpapier werkt) buiten de deur te houden.
  • Het is belangrijk, net als bij een houten vloer, de beton cire vloer om de zoveel jaar van een nieuwe laklaag te voorzien. Wanneer het nodig is, ligt aan het verbruik, in welke ruimte het is geplaatst en hoe de vloer wordt onderhouden. Indicatief zal het om de circa 5 jaar zijn.