Een donkere vloer straalt luxe uit

Extra leuk als een klant voor een donkere kleur vloer wilt gaan. Het gebeurt niet vaak dat klanten het aandurven. De angst dat het te donker wordt in huis of dat de vloer niet genoeg warmte uitstraalt, zijn vaak redenen dat er toch voor een lichtere kleur wordt gekozen. Maar met lichte wanden, genoeg lichtinval en het juist gebruik van de meubels straalt een donkere vloer luxe, kracht en warmte uit.

Kleur stress

Je bent er eindelijk achter wat voor type vloer je wilt. Dan is het nu tijd voor de volgende stap, het bepalen van de kleur. De ene persoon weet precies welke kleur het moet worden, een ander heeft daar wat meer tijd voor nodig. En dat is begrijpelijk. De beton cire vloeren en gietvloeren hebben een groot assortiment kleuren. Bruizt helpt graag mee in het proces om de perfecte kleur vloer te vinden. De volgende tips nemen we graag mee in het proces:

  • Begin op tijd met het kiezen van de kleur. De vloer is een belangrijke basis in de woning, waar je je meubels, kleed en de kleur van de wanden mooi op wilt laten aansluiten.
  • Een andere belangrijke basis in je woning is de keuken. Ook wel het hart van je huis. Het kan mooi zijn om de keuken en de vloer te laten matchen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het keukenblad en de vloer in dezelfde tint te nemen.
  • Lichtinval is in elke woning anders. Ons advies is om onze stalen te lenen en in de woning te leggen op verschillende tijden in verschillende hoeken/ruimtes. Dan kun  je goed zien of de kleur mooi in jullie woning past.
  • Je kunt bij Bruizt een kleur afspraak inplannen. We gaan dan samen op zoek naar de perfecte kleur. Het is wenselijk om naar deze afspraak bijvoorbeeld accessoires mee te nemen, een staal van de keuken of een stukje kleed.

Bruizt stalen bij dealer Woninginrichting aanhuis De stalen die onze klanten mogen lenen.

Een luxueuze uitstraling

We zien niet vaak dat er voor een donkere kleur vloer wordt gekozen. Onze klanten vinden het toch spannend om deze stap te nemen. En dat is heel begrijpelijk. Wordt het niet te donker in huis? Oogt mijn vloer niet te kil? Kan ik mijn woning makkelijk inrichten met een donkere kleur vloer? Hoe zit het met de keuken? Dit zijn vragen die bijvoorbeeld gesteld worden als er wordt gesproken over het kiezen van een donkere kleur. Het is een uitdagende stap, maar het kan zeker! Een donkere kleur straalt luxe en kracht uit.

Dit is mooi bij een donkere vloer

  • Bij een donkere kleur vloer is het mooi om je wanden een rustige tint te geven. Dat zorgt voor meer rust in de ruimte.
  • Bij genoeg lichtinval kun je zeker voor een extra donkere kleur kiezen.
  • Het is voor de dynamiek mooi om ook je kozijnen een donkere kleur te geven.
  • Wil je de keuken er laten uitspringen, dan is het goed om een lichtere tint keuken te kiezen of bijvoorbeeld voor een houten keuken te gaan.

Het eindresultaat bij Josette en Sander

Onze klanten Josette en Sander durfden het aan om een extra donkere kleur vloer te nemen voor hun nieuwbouw woning in Utrecht. Ze hebben gekozen voor een beton cire vloer van Bruizt met als kleur donker antraciet grijs. En hoe gaaf is het eindresultaat geworden! De donkere betonvloer matcht mooi met de zwarte kozijnen en oogt door het goede lichtinval en de lichte wanden zeker niet te donker. We wensen jullie veel woonplezier.