Mustafa en Souad uit Amersfoort zochten een unieke afwerking voor hun haard. Een beton cire afwerking van Bruizt is het geworden. De kleur van de haard is de stoere, maar chique grijstint Nero Traffico. Het eindresultaat is prachtig geworden. Maar hoe wordt een beton cire wand aangebracht ?

Beton cire is een trend

Beton cire is een decoratief beton voor badkamers, wanden, vloeren en trappen. De betonstuc is zelfs geschikt voor op je aanrechtblad. Doordat het product volledig gestuukt wordt aangebracht, krijg je een unieke en ambachtelijke look. Ondanks het stoere karakter geeft het een warme en natuurlijke uitstraling. Bij Bruizt werken we met een beton cire van hoogwaardige kwaliteit en plaatsen we alle lagen die nodig zijn voor een perfect resultaat. Beton cire is in vele kleuren verkrijgbaar. We denken graag mee over de kleurkeuze.

Nieuwe beton ciré kleurstalen van bovenaf gefofografeerd.

Kan beton cire op elke ondergrond?

De juiste ondergrond is cruciaal voor het aanbrengen van beton cire. Betonstuc kan worden aangebracht op een glad en vlak gestuukte wand. Is de afwerking behangklaar, dan moet er eerst gestuukt worden. Ook het stucwerk kan via Bruizt. Wil je een prijsindicatie ontvangen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoe wordt het aangebracht?

Het aanbrengen van beton cire is een ambachtelijke klus. Het product wordt op de wand of vloer volledig gespaand, ook wel gestuukt aangebracht. We brengen stap voor stap de lagen aan die op hun beurt goed moeten drogen. We hebben hieronder alle stappen voor je op een rijtje gezet:

Op de eerste dag:

  • Stap 1 is het afplakken van de wand. Dit is een gedetailleerde klus wat enige tijd in beslag kan nemen. Het gebruik van de juiste type tape is cruciaal.
  • Als alles netjes is afgeplakt, zetten we de wand in de primer. De primer zorgt voor een goede hechting.
  • Als de primer droog is, kunnen we de eerste laag beton cire aanbrengen. Deze laag moet goed drogen.

De volgende dag:

  • Eerst gaan we de wand goed schuren met korrel 80.
  • Dan brengen we met de spaan beton cire laag 2 aan.
  • Als deze laag genoeg droogtijd heeft gehad, kunnen we deze schuren met korrel 120.
  • Als de droogtijd het toe laat, brengen we zelfs de eerste laklaag al aan.

Dag 3:

  • Het is nu tijd voor de eerste of de tweede laklaag.
  • De wand moet na oplevering 5 dagen mechanisch uitharden voordat het in contact mag komen met vloeistoffen.

De stuukspaan waar het beton cire mee wordt aangebracht

Maak een goede planning

We zijn gemiddeld een dag of 3 a 4 bezig. De hoeveelheid dagen dat we bezig zijn, ligt aan het aantal m2 en hoeveel hoekjes/koven en nissen de wand heeft. Het is belangrijk van te voren een goede planning te maken. Als we bezig zijn met de betonstuc is het belangrijk dat er geen andere werkzaamheden worden verricht. Stofdeeltjes die rondvliegen, kunnen namelijk onder je lak terecht komen en daardoor het eindresultaat beïnvloeden. 

Stoere en ambachtelijke make-over

En dit is het eindresultaat geworden! Een stoere en ambachtelijke afwerking met een natuurlijke uitstraling. De schouw is afgelakt waardoor het tevens bestand is tegen vlekken. Als de haard 5 dagen mechanisch is uitgehard, kun je het eenvoudig schoonmaken met PH-neutrale zeep.

Haard/tv meubel beton cire in donkergrijs     MHaard/tv meubel met donkeregrijze beton cire De haard van Souad en Mustafa

Zelf op zoek naar een unieke betonlook afwerking neem dan vrijblijvend contact met ons op.