Beton gietvloer 

Home / Beton Gietvloer

Wat is een beton gietvloer?

Een beton gietvloer (ook wel minerale gietvloer of cementgebonden gietvloer) is een gegoten cement gebonden gietvloer met een echte betonuitstraling. Deze vloer heeft meestal een wat rustigere uitstraling vergeleken met woonbeton of beton ciré.

Beton gietvloeren zijn mooi glad en hebben een robuuste, rustige betonuitstraling. De vloeren zijn vrijwel egaal en geven dus een superstrakke look aan je interieur. De mate waarin een ruimte ‘warm aandoet’ of juist niet, heeft natuurlijk ook te maken met de kleur en andere factoren zoals lichtinval, afmetingen en andere ruimtelijke details. Over het algemeen kunnen we stellen dat de vloeren een warme, robuuste uitstraling hebben.

Wat is het verschil tussen beton gietvloeren en kunststof gietvloeren?

Een beton gietvloer (ofwel: cementgebonden gietvloer of minerale gietvloer) heeft als grote voordeel dat het materiaal haast onaantastbaar is. Het materiaal is zeer krasbestendig en het slijt niet of nauwelijks. Een ander verschil is de uitstraling: een beton gietvloer heeft een wat natuurlijker uitstraling dan een kunststof gietvloer.

Is een beton gietvloer waterdicht?

Het antwoord is nee. Minerale gietvloeren zijn niet 100% vloeistofdicht en zijn daarmee niet geschikt voor douchevloer. Maar we hebben natuurlijk wel een oplossing die een waterdichte afwerking vereisen, zoals de badkamer of een achterwand in de keuken. Speciaal hiervoor hebben wij waterdichte beton ciré of een PU gietvloer. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Uitstraling

Beton gietvloeren zijn mooi glad en hebben een robuuste, rustige betonuitstraling. De vloeren zijn vrijwel egaal en geven dus een superstrakke look aan je interieur.

Kwaliteit

Na het aanbrengen van de vier lagen beton, brengen we een matte toplak aan. Deze creëert rust en na uitharding van alle lagen ontstaat er een uniek vloersysteem. Door de samenstelling van demineralen en het cement, in combinatie met de topcoating ontstaat een krasbestendige, slijtvaste vloer die levenslang mee zal gaan.

Verschillende kleuren

Om de vloer op kleur te brengen voegen wij de juiste combinatie van vloeibare pigmenten toe. Je kunt de kleur van je vloer dus helemaal zelf bepalen zo ben je er zeker van dat jouw nieuwe beton gietvloer helemaal past bij de rest van je interieur en dat je straks jarenlang kunt genieten van een topvloer!

De voordelen

  • Krasbestendig
  • Slijtvast, geen lelijke slijtage plekken in je vloer
  • Naadloos, strak en industrieel
  • Makkelijk schoon te houden
  • Gemakkelijk te onderhouden

Wat is een goede ondergrond voor een beton gietvloer?

De ondervloer moet vlak en waterpas zijn. Een vloer van zandcement is het meest geschikt. Een betegelde ondergrond zoals een tegelvloer moet voorbehandeld worden met een epoxyprimer. De ondergrond moet goed geschuurd worden zodat een goede hechting van een beton gietvloer mogelijk is.

Is een beton gietvloer iets voor jou?

Wanneer je graag een gemakkelijk te onderhouden vloer wilt aanschaffen en slim wilt investeren in je woning, dan is een beton gietvloer iets voor jou. Wanneer je ook nog eens helemaal weg bent van een betonlook en een strakke uitstraling, dan moet je zeker contact met ons opnemen. We laten je graag zien wat we voor jouw interieur kunnen betekenen!

Verschillende voorbeelden

Bruizt heeft veel ervaring met beton gietvloeren, woonbeton en beton ciré. Bekijk voorbeelden van onze projecten op deze pagina.

Wil je graag een beton gietvloer in het echt zien?

Dan ben je van harte welkom in onze showroom. We hebben in onze showroom verschillende vloeren en wanden gepresenteerd en vertellen je graag meer over kleuropties en mogelijkheden van onze producten onder het gemak van een goede kop koffie.

Onze locatie is centraal gelegen en zeer makkelijk te bereiken met de auto. Bovendien kun je gratis parkeren voor de deur. We zijn gevestigd pal naast de A2 bij Utrecht. We werken op afspraak dus bel of mail ons even voor gunstig tijdstip.