DESIGN INTERIEUR MET BETON!  DE SPECIALIST IN WOONBETON & BETON CIRÉ
 

Hoe wordt beton ciré aangebracht?

Beton ciré wordt met de hand aangebracht. Maar hoe gaat dat nou precies?

Goed materiaal is natuurlijk het halve werk. In dit geval: een emmer top-kwaliteit kant-en-klare beton ciré, een plamuurmes, en een Venetiaanse Stucspaan met afgeronde hoeken.


Beton ciré wordt standaard aangebracht in 7 stappen aangebracht:

1.    Egalisatie (indien nodig)

Voordat beton ciré kan worden aangebracht, moet gecontroleerd worden of de ondergrond egaal is. Als dat niet het geval is, verzorgt Bruizt ook de egalisatie van de ondervloer. Bruizt gebruikt hiervoor een flexibele egalisatie die bijna op iedere ondervloer kan worden aangebracht. Standaard brengen wij een hoogwaardige egalisatie aan van ongeveer 3 millimeter. Desgewenst kunnen we de vloer ophogen tot wel 20mm. Na het egaliseren van de vloer worden kleine oneffenheden afgevlakt.


2.    Een voorstrijk laag

Over de geëgaliseerde vloer wordt een hechtprimer aangebracht.3.    De eerste laag beton ciré

De eerste laag beton ciré wordt ambachtelijke aangebracht. Hiervoor gebruiken we een speciale stucspaan om de natuurlijke structuren van het beton weer te geven.


 

In hoeken, randen en naden wordt beton ciré aangebracht met een spackmes.4.    Schuren

Na het uitharden van de eerste laag beton ciré wordt deze lichtelijk geschuurd met een roterende machine.5.    De tweede laag beton ciré

De tweede dag wordt een tweede laag beton ciré aangebracht. Bij het plaatsen van deze tweede laag worden de schakeringen duidelijk. We kunnen het grof of juist glad aanbrengen en eventueel afmessen met een Venetiaanse stucspaan, afhankelijk van de gewenste uitstraling.

 6.    schuren

Na het aanbrengen van de tweede laag beton ciré wordt de vloer nogmaals geschuurd, zodat een mooie vlakke vloer resulteert.7.    een toplaag 

Na het uitharden en schuren van het oppervlak wordt het beton ciré oppervlak standaard 2 keer behandeld met een PU-sealer. Deze coating laag beschermt het woonbeton en zorgt ervoor dat de betonlaag sterk en waterafstotend wordt. 

Het eindresultaat is schitterend beton ciré design waar je jarenlang van kunt genieten.